i i В Хмельницькому розпочались Дні Сталої Енергії - Центр енергоефективності

Сьогодні в Хмельницькому розпочалися Дні Сталої Енергії.

Під час відкриття Днів Сталої Енергії із представниками бюджетних установ говорили про концепцію системи енергетичного менеджменту міста Хмельницького та кращі практики застосування енергоефективності в реальних умовах нашого міста. Для ефективного енергозбереження, в першу чергу, потрібно змінювати поведінку користувачів, проводити роз’яснювальну роботу. Також впроваджувати енергозберігаючі технології.

Протягом останніх років в Хмельницькому ведеться постійна робота, яка покликана на те, щоб збільшити енергоефективність бюджетних установ. Так, в підлітковому клубі «Індиго» встановлено 7 теплових помп типу «повітря-повітря». Це дозволило за неповні чотири місяці заощадити 1,6 тис. кВт*год електроенергії та підвищити температуру повітря до +200С.

В ДНЗ №24 встановлено теплову помпу для приготування гарячої води.

В дошкільному навчальному закладі №39 встановлено децентралізовані системи вентиляції з рекуперацією, що покращило якість повітря в приміщеннях, де перебувають діти, не зменшуючи температуру повітря. Також в навчальних закладах міста встановлюють індукційні плити, пароконвектомати, індукційні котли, які дозволяють значно економити енергоресурси.

Також звернули увагу на важливість якісного енергоефективного освітлення в бюджетних закладах.