i i Програма часткового відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на заходи з підвищення енергоефективності на 2015-2017 роки - Центр енергоефективності

Програма часткового відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2015-2017 роки розроблена з метою сприяння залучення коштів мешканців багатоквартирних будинків для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів житлово- комунального господарства, в рамках співпраці у сфері енергоефективності житлових будинків, реалізації Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011р. №1056», яка передбачає стимулювання населення, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів.

Програма є цільовою, орієнтована на підвищення енергоефективності в житлово-комунальному господарстві та фінансової підтримки населення на впровадження енергоефективних заходів в житлових будинках шляхом здешевлення кредитних ресурсів за рахунок бюджетів відповідних рівнів.

Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем програми є Управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради.

Одержувачем відшкодування частини відсоткової ставки за кредитом, відповідно до механізму реалізації державної підтримки термомодернізації житлових будівель є населення, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи згідно з переліком, затвердженим рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради.